Web programlama hizmetleri

Zamanımızda çok fazla firma veya girişimci web yazılım hizmeti almak amacıyla kurumsal firmalardan teklif istemektedirler. Pekala bu çalışmayı yaptırmak isteyen iş adamı veya firmalar nasıl bir yol takip etmelidir.

İlk başta hizmet alacağınız firmayı çok iyi araştırmalısınız. Seçim yaparken dikkat etmeniz gereken maddeler şöyle sıralanabilir.

  • Sözleşme sorun olmamalı
  • Ön çalışma hazırlanıp, müşteriye gösterilebilmeli
  • Test aşaması olmalı ve belirlenmeli
  • Referans işlerinin iletişim bilgilerini paylaşabilmeli

Yukarıdaki maddelerin bulunması firmanın kurumsal ve uzman bir firma olduğunun sinyallerini verir. Bölgenize yakın bir web yazılım şirketini seçmelisiniz ki ziyarette bulunup çalışma ortamını görmeniz yararınıza olacaktır. İstanbul’da iseniz tercih etmeniz gereken İstanbul web yazılım ajanslarıdır. Hizmet alacağınız firmayı birazda içinize sinmeli, firmayı araştırmadan, şirket yetkilileriyle görüşmeden sosyal ağlarda herkes övmüş diye hizmet almaya kalkışırsanız şimdiden geçmiş olsun.

Arzulanan özelliklerin çok iyi bir şekilde belirlenmesi gerekmektedir. Web programlama dediğimiz vakit çağımızda bihayli sektör için hazır web yazılımları mevcut, örnek vermek gerekirse şirketinizin ürünlerinizi pazarlayacağınız e-ticaret sitesi kurdurmak istiyorsanız açık kaynak kodlu ve ücretsiz bir sürü hazır sanal mağaza yazılımı var. Hazır programlar mevcutken hiç yoktan yazdırmaya kalkışmayın sebebini anlatmak gerekirse.

Hazır bir sanal mağaza yazılımına edeceğiniz maliyet tasarım, eklenti, kurulum vs. dahil en çok 2.000-3.000 lira arasıdır. Ayriyeten yeni versiyon çıktıkça 100-200 lira’ya güncelleştirme yaptırabilirsiniz. Ama özel web yazılım böyle değildir. Sırf yazılımı en az 20.000 tl’ye hazırlatırsınız büyük firma değilse vereceği bundan aşağıdaki fiyatlara aldanmayın hata edersiniz. Yazılımı teslim aldığınızda emin olun pekçok sorunu olacak ve güncelleme isteyecek iki-üç ayda bir güncelleme yaptırdınız minimum 2.000-3.000 masrafı çıkacak veya bir web yazılım elemanı tutacaksınız ki onun maaşı 2.000-3.000 arasıdır.

Kararınızı iyi vermeniz gerekli büyük çaplı projeleri (sahibinden, gittigidiyor vb.) scriptlerle yapamazsınız yaptırsanız bile bir süreden sonra mutlaka özel web yazılım yaptırmanız gerekiyor. Lakin kendi ürünleriniz için milyonlarca veriyi işleyebilecek bir web yazılım hazırlatmanıza hiç gerek yok.

Bu hizmeti almak isteyenler, kurumsal web yazılım ajanslarına taleplerini çok ayrıntılı bir biçimde ve belirttikleri projeleri kağıt üzerine yazdırmaları gerekmektedir. Ayriyeten projenizi anlatırken bir kayıt cihazı veya telefon ile kayıt etmeniz projeyi hazırlayacak firma veya sizin yanlış anlaşılmasının önüne geçecektir. Çünkü özel bir web yazılım, projenin çapına göre bin lira ile milyon lira aralığında değişiklik gösterecektir.

Projenin tek kullanımlık bir projemi yoksa gelişitrmeye devam edilebilecek bir projemi olduğunu açıklamanız gereklidir. Kısır projelerde bir kere hazırlandıktan sonra geliştirmek çok meşakatli ve maliyetlidir. Geliştirmeye açık projeler ekip çalışmasına uygun ve api’leri bulunan yazılımlar olduğundan dolayı devamlı yenilenebilir ve güncellenebilir.

Web yazılım hazırlatırken mutlaka başka firmalardan öneri alın, dikkat etmeniz gereken nokta şu 2 yanlış düşünceden uzak durun, ucuz fiyat teklifi verilmişse kesin dandiktir, pahalı fiyat teklifi verilmişse mükemmel iş yapıyordur. Ajanslar çok yüksek fiyatlı reklamlar vererek veya çok para ödeyerek Yandex gibi arama motorlarında üst sıralara çıkabiliyorlar. Tabi doğal olarak bu reklam masraflarını birilerinden çıkartmaları gerekiyor. Bu konuya dikkat edin. Çünkü seo hizmeti veren bir ajans olarak biliyoruz ki seo çalışması ile parayı verenin düdüğü çaldığı gibi, parayı en fazla veren en yukarılara çıkıyor.

Yorum bırakın